Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Baleset 1954-ben

2010.04.06

1954.nov.28-án Dr. Timcsák A. Géza egyedül indult a Hosszú-tavi menházból  a  Közép-hegység-csúcsra (Svistovy stít, nem mászótúra).  Egy kuloárban lavina szakadt le alatta. 

Jégcsákányát elvesztette, de kikaparta magát a hó alól. A zuhanás után, amikor magához tért, megállapította, hol van, és azt, hogy ha életben akar maradni, akkor el kell jutnia a legközelebbi, a Hosszú-tavi menedékházba. Megalkotta a haladási tervet, majd elvesztette az eszméletét. De a teste követte a parancsot. A menházas észlelte a vad kutyaugatást és kiment. Így épp a menház előtt volt, amikor látott egy magát vonszoló, hörgő embert jönni felé.  Elébe ment, és amint a karjába fogta a szerencsétlenül járt embert, annak teste összeomlott. Ölben vitte be a menházba.

Csak később tért magához, és nem tudott arról, hogy jutott a menházba. Mentők vitték le szánon, ami iszonyú fájdalmakat okozott neki a borda és gerincsérülések miatt.
Akkor nem is merte remélni, hogy valaha is fog még hegyet mászni, de vasakaratával legyőzte majd minden egészségügyi problémáját. Jelentéktelen nyomai azonban megmaradtak ennek a kalandnak. 

55apr18kiv_.jpg

Nagyíható kép a "dokumentumok" menüben:

http://www.timcsakag.eoldal.hu/fenykepek/dokumentumok_-csaladi-kepek/dokumentumok/

 

A mappában található képek előnézete Dokumentumok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.